MENU

Leen Kessels

Steen geeft me rust én uitdaging. Ik werk direct in de steen, zonder ontwerp.
Steen heeft al spanning van zichzelf. Die tegenstand en weerbarstigheid heb ik nodig. Er moet fysiek gewérkt worden om iets teweeg te brengen. Elk ingrijpen is onherroepelijk, je moet het altijd doen met wat je hebt. Niets zo geduldig en eerlijk als steen. Nieuwsgierig waartoe het me zal leiden stop ik pas als ik blij word van het resultaat. Belgisch hardsteen is de grote favoriet: hard, betrouwbaar, levendig en vol expressieve mogelijkheden.

Opdracht

Ik werk erg graag in opdracht. De dialoog / samenspraak met de opdrachtgever, het vertalen van ideeën naar beider tevredenheid, maakt werken in opdracht bijzonder. Door de beperking gaat de ideeën molen nog harder draaien!

“De schoonheid van de dieperliggende wetmatigheid die in alles aanwezig is heeft een zuigende, hypnotiserende werking op me. Ik wil erachter kijken, me ermee verbinden, er één mee worden. Ik ben nieuwsgierig, onderzoek en speel. De vaak verborgen ordening waarmee de natuur is opgebouwd, de structuren van beweging-, groei- en transformatieprocessen in water, lucht, mineralen, planten en dieren. Spiralen, meanders, inkrimpen, uitdeinen, ritmisch vibreren, lijn, beweging en trilling, krachtig en teder. Diep in mezelf herkenning. In steen vind ik een eerlijke en geduldige spiegel waarmee ik de heimwee zicht – en tastbaar maak. De processen buiten mij weerspiegelen de wereld in mij. Zo binnen zo buiten.”

Bezoek ons

Pimpelmees 3
3766 AX Soest

Openingstijden

Deelnemers

Gedurende 2 weken werken 10 professionele beeldend kunstenaars uit de provincie Utrecht op lokatie Park Klein Engendaal,

Bekijk de deelnemers

Fotowedstrijd

Bezoekers worden uitgenodigd het werkproces vast te leggen en foto’s in te zenden.

Meer informatie