MENU

Erica van Seeters

‘Licht in Steen’.
Steen is niet licht, maar bestaat het uit licht?

Ik werk het liefste in steen. Het is oeroud en verstild materiaal. De ontstaans- geschiedenis van onze planeet ligt er in besloten. Als je Belgisch hardsteen polijst lijkt het net of je het universum inkijkt.

Al hakkend vroeg ik me af of steen, ofwel materie, niet voor het grootste gedeelte juist ruimte is, zoals de quantum fysica stelt. Wat is deze ruimte dan? Energie, frequentie, geluid, LICHT.............? Is materie ‘verdicht’ Licht soms? Met andere woorden.... waar sta ik nu in te hakken of te zagen?

Ik hou van filosofie en kwam de uitspraak van Aristoteles (384-322 BC) tegen:

“Er is geen ledige ruimte”. Dit intrigeert mij enorm.

Er zijn vanuit dit idee beelden ontstaan, reliëfs en ‘kosmische’ tekeningen in steen. Ik zoem uit of de ruimte juist in, het heelal, een cel. Sterren en planeten draaien om de zon, zoals het atoom waar de elektronen om de kern draaien: onbegrensde hoeveelheid sterrenstelsels, onophoudelijke beweging.Als een ‘kosmischew ademhaling’. Niets staat vast. Het is voor mij een uitdaging deze energie, deze beweging te ‘vangen’ en te verbeelden in steen.

Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (1993). Richting ruimtelijke vormgeving, kunstgeschiedenis en lerarenopleiding. Naast mijn eigen vrije werk geef ik ook les in het beeldhouwen in steen. Via het lesgeven deel ik mijn passie en ontdekken mensen de wondere en fascinerende wereld van de steen.

 

Bezoek ons

Pimpelmees 3
3766 AX Soest

Openingstijden

Deelnemers

Gedurende 2 weken werken 10 professionele beeldend kunstenaars uit de provincie Utrecht op lokatie Park Klein Engendaal,

Bekijk de deelnemers

Fotowedstrijd

Bezoekers worden uitgenodigd het werkproces vast te leggen en foto’s in te zenden.

Meer informatie