MENU

Anneke Wessels

(1959)

Steen! Hard en onverbiddelijk en tegelijker tijd zo gracieus, een materie die mij al vele jaren fascineert!

Ik maak zowel figuratieve als abstracte beelden, ik vind het fijn om dit in periodes af te wisselen. In 2013 ben ik weer voor een periode van een paar jaar verder gegaan aan mijn torsenreeks. Ik laat mij vaak inspireren door het thema Binnenstebuiten.

In 1991 ben ik begonnen met beeldhouwen. Tijdens mijn opleiding bleek als snel mijn grote voorkeur voor werken in steen. De kracht en tegelijkertijd de gratie van steen spreken mij erg aan. Iedere steensoort heeft zo zijn eigen karakter en werkwijze. Zeker bij de hardere soorten wordt je geduld vaak op de proef gesteld, maar voor alle soorten geldt dat iedere tik onomkeerbaar is. Vooral deze uitdaging maakt dat steen mijn voorkeur heeft en voor mij hét materiaal is om in te werken.
Sinds 1998 ben ik als autonoom beeldhouwer en is mijn werkstijl zowel abstract als gestileerd figuratief werk. In het abstracte werk streef ik naar eenvoud wat de vormgeving betreft en werk ik vaak thematisch.

Ontwerpen is een heel gevoelsmatig proces. Uitgaande van een woord of begrip maak ik meerdere schetsen of kleimodellen en werk naar een eindontwerp dat ik vervolgens omgezet in een driedimensioneel beeld van steen. De keuze van de juiste steensoort voor ieder ontwerp is voor mij zeer belangrijk, het moet passen bij de achterliggende gedachte van het ontwerp. Sinds 2008 maak ik naast mijn abstracte werk ook regelmatig gestyleerde vrouwentorso´s, hier ga ik veel gevoelsmatiger te werk en ontstaat het beeld al werkende. 

Bezoek ons

Pimpelmees 3
3766 AX Soest

Openingstijden

Deelnemers

Gedurende 2 weken werken 10 professionele beeldend kunstenaars uit de provincie Utrecht op lokatie Park Klein Engendaal,

Bekijk de deelnemers

Fotowedstrijd

Bezoekers worden uitgenodigd het werkproces vast te leggen en foto’s in te zenden.

Meer informatie